Het Creatieve Lab vanaf 8 september.

Voor Creatieve Denkers in Haarlem e.o. start er vanaf 8 sept ‘Het Creatieve LAB ‘Ik zie, Ik voel, Ik denk… wat jij niet ziet’. 

Met Creatieve Denkers bedoelen wij kinderen met een sterk gevoelssysteem en een complexe manier van denken, wat wij ook wel omschrijven als ‘Een spaghettibrein’. Een brein dat vaak op een andere manier denkt en waarbij het onderwijs niet altijd even goed aan lijkt te sluiten. (Creatief [hoog]begaafd, meestal hsp/hss, vaak met een visueel, auditief, kinetische leerstijl, soms met een dubbele diagnose; add, ad(h)d, dyslectisch). Belangrijk voor deze kinderen is dat ze hun eigen gevoelige creatieve brein leren kennen en weten dat ze hier niet alleen mee zijn. Ze kunnen leren en gaan ervaren hoe ze door creativiteit kunnen leren ontspannen, maar ook hoe ze dit kunnen gebruiken om juist weer op te kunnen laden. Met behulp van de ‘Intenso methode’ leggen we de link met de intense talenten van Dabrowski. We leren deze te herkennen en laten zien waar hun eigen kracht zitOp school kunnen ze hun creatieve manier van denken vaak niet optimaal inzetten, in het Creatieve LAB willen we dit juist stimuleren.Dit sluit aan bij hun eigen manier van denken, zo kunnen ze leren hoe ze hier mee om moeten gaan.We gaan ze in een veilige omgeving meenemen in het creatieve proces, waar werken met onze zintuigen en autonomie de belangrijkste peilers en ze mogen laten zien we ze zijn. 

In het Creatieve LAB, Ik zie, Ik voel, Ik denk.. wat jij niet ziet’  mogen ze gaan ervaren, fouten maken, uitproberen, verwonderen, maar ook vertellen, delen en laten zien hoe ze zich hierbij voelen. Hierdoor komen ze beter in balans en krijgen ze meer zelfvertrouwen. In kleine groepjes ontmoeten zij elkaar en krijgen ze begeleiding. Ieder kind in zijn eigen tempo en op zijn eigen wijze

Vanuit het Creatieve LAB werk ik samen met de ouders, hulpverleners, begeleiders en scholen om het kind heenHet kan ingezet worden als zelfstandig traject, maar het kan ook in overleg een goeie aanvulling zijn op een al lopend traject of een samenwerking met – of op school.

Meer info over mijzelf, het Creatief LAB en aanmeldingen kan je vinden op www.thepoetryofcreation.nl

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required